donderdag 30 april 2015

Onderweg

De eerste twee dagen zitten er op. Woensdag 29-4 en donderdag 30-4. Het waren ook twee dagen om maar vast even te wennen aan een paar afzien-momenten (koud, harde tegenwind,lange etappes en het laatste stuk regen). De tocht verloopt tot nu toe voorspoedig. De eerste momenten dat je op de fiets zit ben je bezig of je alles welzijn je hebt. Ondanks "slechts" 17,5 kg bagage heb ik nog geen hiaten in m'n bagage gevonden.
De eerste dagen zijn ook erg comfortabel begonnen. De eerste etappe eindigde in Helmond waar ik bij Henk en Arieke heb overnacht. Een riant familiehotel; bed, bad en brood in z'n meest luxueuze vorm en na een goede nachtrust weer op pad naar het volgende familieonderkomen, bij John in Eijsden. Was de eerste etappe behoorlijk fors (140 km met harde tegenwind, de tweede etappe was iets minder (104 km en nog steeds harde tegenwind). Al met al nu zo'n 240 km gefietst, terwijl de echte tocht van 3.000 km pas in Maastricht begint! Morgen ga ik weer België in, vanochtend ook al de doorsteek in Belgie van Stamppot naar Maasdonk (Roosteren) gemaakt. De heuvels komen nu in zicht en hopelijk ook het betere weer. Een ding is al zeker: de etappes worden vanaf nu korter. 70 km is ook al heel erg mooi en ik vraag me zelfs af of ik zoveel in de Ardennen kan halen.
Toch nog toe een prima tocht die soms aanvankelijk in je eentje nog wel wat onwennig voelt. Met z'n tweeën was er nog wel eens iemand die tegen je zei: en nu gaan we eten of ergens koffie drinken. De eerlijkheid gebied me dat ik in m'n eentje nog wel eens "doorstomp". Ook dit is een goede leer voor de komende dagen: meer tijd en pauzes nemen. Ook vergeet ik veel te veel om onderweg foto's te maken. Van de weinige opnames hierbij een die in de Betuwe is gemaakt.