zondag 12 mei 2019

Een nieuwe start.

Het is alweer 4 jaar na mijn laatste post op deze blog.  Na zoveel jaar ben ik weer aan de voorbereidingen begonnen voor een hernieuwde fietstocht naar Santiago de Compostella. Na het afbreken van mijn tocht in 2015 is altijd mijn wens geweest om de tocht af te maken of weer vanaf huis te beginnen. Nu vanaf Zutphen i.p.v. mijn voormalige woonplaats Gorssel, dat scheelt weer een kleine 10 km.
De afgelopen tijd is niet rustig aan me voorbij gegaan, de fietstocht (pelgrimstocht) is daarom voor mij een extra motivatie om op pad te gaan en wat meer ruimte en rust te krijgen.
Ik heb m'n oude blog uit 2015 weer opgepakt en zal m'n nieuwe berichten laten volgen op m'n verhalen van de eerdere tocht. De foto's van de eerdere tocht waren helaas niet meer beschikbaar.
Zowel route als afstanden ga ik aanpassen. Per dag hoop ik zo'n 60 a 70 km te rijden, de leeftijd gaat wat meetellen, en de route via de Ardennen mijd ik door een nieuwe prachtige vlakke route door het Maasdal te nemen, vanaf Maastricht tot aan Sedan in Frankrijk. Daar pak ik de route "Langs oude wegen" op,  via Vazelay naar de Pyreneeën.
M'n vertrek is gepland op 28 mei, de terugreis op 16 juli. Voor me zo'n 45 fietsdagen en 2700 km.