donderdag 30 mei 2019

Hoe schoon ons Limburg is. 

De Pipowagen bleek een geweldige slaapplaats. Inclusief ontbijt gaf de B&B me het
Ponje over de Maas bij Afferden.
vertrouwen dat de komende overnachtingen zonder veel problemen zijn te vinden. Vandaag verder de Maas af, dieper Limburg in. Maastricht bereiken zou mooi zijn, maar de Maas meandert en de fietspaden doen daaraan vrolijk mee. Maastricht . . . nou?
Bij vertrek was het weer niet optimaal. Een donkere lucht, lichte miezer en een stevige zuidoosten wind. Niet echt Hemelvaartsfietsdagweer. De route langs de Maas is prachtig. De titel van de blog verraadt dit al.  Ondanks de minder gunstige weerselementen, vlot gefietst. Tussen de middag een broodje in het park van Grubbenvorst.
Als je dan weer 's middags op de fiets stapt dient zich volgende basisbehoefte aan waarmee je op zo'n fietstocht mee bezig bent: de slaapplaats. Voorlopig nog maar even door. Tegen een uur of 4 het dorpje Neer binnengereden, op de teller stonden ruim 83 km, genoeg voor vandaag. Onderdak gevonden bij "Vrienden op de fiets": een ouder echtpaar die het kennelijk heerlijk vindt vreemde mensen over de vloer te hebben. Limburgse gastvrijheid. Bij binnenkomst koffie met vlaai, heel veel praten. Ik weet al meer van deze vriendelijke gastgevers dan van menig ander bekende. Een prima kamer en bed. Gaat vannacht weer prima lukken.
Niet verwacht, maar Neer heeft restaurants in diverse prijsklassen en soorten. 's Avond heerlijk van de Neerse gastvrijheid genoten. Daarna nog 'even' praten in m'n gastgezin, het verhaal over de bezetting en bevrijding in november 1944 was wel heel erg interessant. Mij  gastheer heeft dit alles actief meegemaakt. Maar dan toch heerlijk slapen. 

2 opmerkingen:

  1. Ja, Wim, Limburgers.....vlaai en bier....en feesten kunnen ze...ik weet er alles van...

    BeantwoordenVerwijderen